Sulaman Manik dan Labuci

By: annural balkis

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 31-Jan-2010 12:33 Email | Share | | Bookmark
MELATI STONE

 
 
 
panas dari oven..heheheh,
janji tinggal janji, ari tu kata ARACHIS yg last..tapi tiba2 plak, MELATI STONE pak yg jd last...hehehe, nak wat camne..ni pun cam kira isi masa lapang, hehehe..karang mak buyung tido je tak boleh kan?heheh..dari ada dok sesaje layan sakit pinggang, baik jait...(ayat sedap kan ati ni sbenarnya)..telinga dah banyak sgt dgr bebelan..

MELATI STONE siap exactly before maghrib, pas solat maghrib n baca ape2 yg patut, trus ngadap laptop,sbb tulah panas dari oven ni...hehehe ,

kain crepe yg semulajadi lemah gemalai...nak jait stone besar2 tu, punyalah payah, terpaksa guna pemidang kayu yg bulat tu, nasib baik ade ram saiz gelang tu je, senang ckit keje, nk letak kain gam, takut mencacatkan kesemulajadian dan keindahan kain crepe, susah senang kenalah tanggung ...so...enjoyzzz



Quote:
eedamanik: makaseh yaa...
salwah: no prob, silakan...
BntB: hehehe
elly: TQ
wan: thaks for drop by
baizurah: dh tgk dh twinky stars tu, cantik...
izan72: sebelum pandai jait, dia pandai dok sepah manik dulu...itu for sure!! haha, pening mummy dia nanti ..


Friday, 22-Jan-2010 00:40 Email | Share | | Bookmark
ARACHIS

 
 
baju milik anak bos di ofis...ni baju last b4 cuti panjang, en suami dah start bebel 'ari tu kata baju hitam yg last, ni ada ag ni?'...hehehe, sorilh ygg, janji ni memang last, pg tadi dah siap kemas segala manik, benang, jarum dan yg berkaitan masuk toolbox...pas ni nk bukak kotak mesin jait plak, nak jait segala benda tuk si kecik ni, cita2 memang besar, semua nak wat sndiri, tak nak beli..tapi tak tahulah kesudahnye mcm mane nanti..hehehe

the design was inspired by cik fariha, glamstarz...beb, aku minta halal tau...sbb owner baju still in college, so request tak nak design yg too elaborate...so, inilah jdnye..ARACHIS, nama design takde kaitan pun ngan design, kalu nak tau arachis tu adelah scientific name bg tumbuhan penutup bumi yg menjalar with small n cute yellow flower...so, ader ckit kot persamaan...hehehe


Quote:
amirah: tq..
mira_glitz: mmg tgh semangat ni..tp ari ni tak start ape pun ag...hehehe
sheikh: terima kaseh
BntB: tunggu...
izyan: no prob..
zaimanik:tapi tak start pun ag ni..camne ni?huhuhu
glamstarz: thanks beb


Tuesday, 12-Jan-2010 14:37 Email | Share | | Bookmark
SEROJA

 
 
 
View all 4 photos...
nape seroja?takde kena mengena langsung dengan unga seroja..saje suka nama klasik...hehehe , milik siapakah baju ini?YEAH!!!, ini adalah baju tukang jait manik sendiri...akhirnya, mempraktikkan ilmu sulam benang, takut lame sgt simpan ilmu tu, karang berkarat plak...hehehe
baju ni sbnarnye beli siap, tapi biasalah, tuan punye badan ni kalu beli baju siap, mcm2 kena alter..baju ni belum di alter ag, bila dah siap jait manik, sakit pinggang makin sakit, so tak taulah bila nak alter baju ni...



Quote:
zil: no prob...tq for viewing....
mira: tq dear..
dana: tima kaseh..
kak eeda: sekali sekala wat baju sendiri..
kak izan: baju kurung yang dibeli ketika mula2 ngandung, tapi tak pakai2 ag, skrg ni dah ketat part perut...hahaha
salwah: silakan...
imass: tq


Sunday, 10-Jan-2010 02:33 Email | Share | | Bookmark
Bunga timbul

 
 
 
jubah milik mak intan yang dibeli di Mekah...personally suka sgt sbb base baju hitam, kena ngan semua kaler..ada buah beri, beri ni dah lame nak buat,..hehehe,idea design ni ambik dari buku baju2 pertandingan..so, minta halal pada smua ek...



Quote:
kak eeda: tq...
mira: terima kasih
dana:10q
mama: toche, hehehe
kak sarimah: nak wat camne kak, name komersial..bukan setakat cerita, lagu siti nurhaliza pun ader balkis gak, ada prodek safi balkis...hehehe
pepari:wa umi, long time aa...lame tak dengar cite ko,


Monday, 28-Dec-2009 07:45 Email | Share | | Bookmark

 


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net