Sulaman Manik dan Labuci

By: annural balkis

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Friday, 20-Mar-2009 03:23 Email | Share | | Bookmark
SHIMMERING FLORA -BAIZURAH

 
 
Personally, suka sangat baju ni..corak ala2 retro gitu.. , bulat kecik, bulat besat...tambah menarik lagi with classy colour, wiwit...
so kak bai, baju hang ni kjap lagi abg posmen antar depan pintu, tunggu je kat depan pintu tu ek...rasanya by the time upload gambatr ni, baju pun samapi kot... , selamat bling2 ek




Quote:
dzila: warna alam warna yg close ngan manusia...chewah!hehehe
BntB: brown aka choclate...my favourite too...lagi2 kalu org lain blanje...hehehe
ainunariel: terima kaseh...
baizurah: alamak..tuan punye baju nak kasi bomb...hahaha


Thursday, 19-Mar-2009 02:08 Email | Share | | Bookmark
STATUS KERJA


1. baju sutera kawan jiran sepupuDONE
2. nyna's: baju gold: plumeria ibu -DONE
3. nyna's: baju kurung red roses -DONE
4. baizurah's: SF -DONE
5. ida: Exora bintik- DONE
6. nyna's: Flora chinta - DONE


Image, gambar, foto atau ape sahaja yang berkaitan akan dipublishkan di kemudian hari...sedang mengejar dateline customer n dateline ofis...banyak kerja maa....


Thursday, 5-Mar-2009 02:31 Email | Share | | Bookmark
LINGKARAN QASEH

 
Ches, nama sungguh gedik kan?hahaha..takpelah, saje je.. , menceriakan suasana...sebenarnya ader cite pasal baju ni, org yang tukang jait manik pun lupa yang dia jait manik ni..pagi tadi, pagi2 ag member ofis datang tu my table, daku pun berkata setelah melihat baju yang dipakainya 'cantik baju kak azah, sape jait?'..'laahh..kan awak yang jait, takkan lupa kot'..hehehe , sesungguhnya memang lupa zaman bila jait baju kak azah ni..ni bukan kes masuk bakul angkat sendiri tau, hahaha ...so, ape ag, amek fon terus, 'kak azah, nak amek gambar kejap' , so, sorilah kalu gambar tak clear, pakai fon cap itik
tang tangan plak cuma jait V shape..yang tu lupa pulak nak amek gambar..tapi semua tahu kan V shape mcam mane...




Thursday, 5-Mar-2009 02:06 Email | Share | | Bookmark
STATUS KERJA

 
 
 
HIGLIGHT BAJU BATIK SUTERA
Baju telah diserahkan kepada tuan punye baju pada hari sabtu ari tu...sbb tuan punye badannak simple je, nasib baik bg tau cepat, dah siap sketch kat kertas ag design tuk baju ni, so tangan, hanya buat tocang...tuk badan pulak, highligt bunga canting yang sedia ada cantik..wat tali air je, tapi jenuh nak mampus...tu pun tak buat satu badan...hehehe,sbb hanatr baju lambat, nak baju semula cpat..



PLUMERIA CHINTA - NYNA
Gold is precious..hehehe, wiwit , suka kaler baju ni..so classic.. , sbb tuan punye baju, nyna nak design macam plumeria chinta ibu..so nilah jadinya, still WIP, banyak ag nak kena buat tu ..so, tunggu...


p/s: tak suka sbenarnya font type tulisan tali air, tocang kristal n plumeria chinta -nyna, nak edit gambar semalam kat umah tak sempat, kt ofis ni font tu takdelah plak..dh try install, tapi tak boleh plak..


Thursday, 26-Feb-2009 23:31 Email | Share | | Bookmark
SENARAI TEMPAHAN

memang sekarang ni marathon je rasanya...g keje pagi2 rasa cam tak pijak tanah...dahlah sekarang ni jem nak mampus...genting kelang macam haru..bayangkanlah journey yg 10 km but it took me almost an hour to reach ofis...damn, sape yg salah ni? , pengangkutan awam yg tak efficient, kontraktor yg wat jalan tak siap2, sifat selfish warga kota yg tak nak share kereta (tapi kalu nak share sebenarnya susah, sbb masing2 ada haluan sendiri dan tak semua org yg share haluan at the same time share the same rumah)...penat tau hari2 cam ni..dah lah bawak manual

ches..ni macam luahan perasaan di pagi hari...
k, cakap pasal marathon, sekarang ni memang btul2 rasa cam maratahon..marathon jait baju..so ni list baju2 yg nak kena settle..kena siap cepat as ader personal matter yg nak kena wat..a big personal matter yg insyaAllah happen once in a lifetime..hehehe , banyak seh nak kena fikir...kadang2 rase mase time solat tak khusyuk je sbb kepala otak ni mcm2 nak fikir...keje ofis pun tngh banyak ni...haiyooo...

Waiting List..- UPDATE 10 Mac 2009
1. baju sutera kawan jiran sepupu (hehehe..jauh kan dia punye kaitan): highlight bunga kat badan..tapi jenuh gak sbb nak wat tali air..
- baju dah siap, esok cousin akan amek n tolong hantarkan pd owner, jenuh wt tali air, tu pun kira main ngelat, tak wat satu badan...huhuhu: DONE, telah pun diberi kepada tuan punye badan
2. nyna's: baju gold: plumeria ibu -DONE
3. nyna's: baju kurung red roses -DONE
4. baizurah's: SF -WIP
5. ida: Exora bintik
6. nyna's: Flora chinta
7. nyna's
8. nyna's
p/s: kenape nama nyna banyak sgt?sbb nyna hantar 5..mula2 ingat dia hantar sepasang je, sekali bila time dia datang umah...nah ambek...

hahaha ..banyak kan?abis tu baju sendiri nak selit kat mane ni...bukan setakat baju sndiri je, banyak ag tuk diri sendiri nak kena buat ni...Ya Allah, moga2 tubuh badan ni sihat nak settlekan amanah orang ni...amin

Quote:
baizurah:ngah pulun gile babeng ni..dahlah ader Hari Landskap Negara ag (ches, ckp mcm aku ni jd urusetia induk je...hahaha)
dzila: yes, tepat sungguh tekaan...undangan menyusul kemudian ek...tunggu...hehehe , tak sabar ni...
dana: kite sekampung..hahaha, nk belajo sisik ikan?hahaha, akak pun br je practise sbb nak wat baju tu, 2nd layer tu akak wat rapat sama mcm 1st layer, akak tak suka sgt kalu jarang2...
BntB: ngah marathon sambil sedut oksigen ni...hahaha
dana: check ur email k...


[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net